Σπύρος Σιαμπλής

Το ματς όχι, τις εντυπώσεις όμως τις κέρδισε ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού που άρεσε στον κόσμο του και… φάνηκε από το χειροκρότημα, μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ξεκινάμε από τα… βασικά, όπως άλλωστε τα επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ισοπαλία, δεν είθισται να πανηγυρίζεται… Τουλάχιστον, όχι σε επίπεδο Παναθηναϊκού! Πολύ περισσότερο, δε, όταν μιλάμε όχι για ισοπαλία, αλλά για… χαμένη ευκαιρία.

Από την άλλη πλευρά, είχαμε γράψει και πριν το παιχνίδι, πως οι «πράσινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι πήραν το «μάθημά» τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ε, αν μη τι άλλο, με την απόδοσή τους στο ΟΑΚΑ, έδειξαν πως η εμφάνιση της Τούμπας ήταν μια κακή παρένθεση. Κι αυτό, είναι σημαντικότερο -ίσως- ακόμα και από το όποιο αποτέλεσμα…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ξαναλέμε πως σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όχι μόνο καλύτερος από το προηγούμενο ματς, αλλά ανώτερος κι από τον σημερινό του αντίπαλο! Σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέχρι να γίνει το παιχνίδι… ρουλέτα, με ένα καλό 20λεπτο στην επανάληψη από πλευράς ΑΕΚ, δικαιούνταν να πάρει το «τρίποντο» αλλά αποδείχθηκε άστοχος στην τελική του προσπάθεια.

Το ότι δεν τα κατάφερε, πάντως, ουδόλως πτόησε τον κόσμο του «τριφυλλιού». Τόσο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης όσο και μετά τη λήξη. Εκεί όπου, κυριολεκτικά όλο το γήπεδο, χειροκρότησε με την καρδιά του τον Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του!

Όχι για τα… τυπικά. Γιατί το ένιωθε. Επειδή όλοι όσοι ήταν εκεί εισέπραξαν την μεγάλη προσπάθεια και την έντονη επιθυμία για να έρθει η νίκη. Και έτσι, από την μεριά τους, θέλησαν να επιβαβεύσουν απλόχερα όλα τα μέλη της αγαπημένης τους ομάδας.

Και όταν το «παράσημο» έρχεται από 35.000 φίλους του Παναθηναικού, έχει τη δική του σημασία, αναμφίβολα. Παράλληλα, η παρουσία και η συμπαράσταση αυτή επιβεβαιώνει και κάτι ακόμα που περιγράφαμε ως σημαντικό πριν το ντέρμπι. Όχι πως δεν το ξέραμε ή δεν το περιμέναμε, αλλά η «εμφάνιση» της κερκίδας ήταν… ασορτί με την εμφάνιση του ΠΑΟ!

Σε κάθε περίπτωση, δουλειά γίνεται και μάλιστα πολύ καλή στο Κορωπί, τα εχέγγυα σε ποδοφαιρικό επίπεδο από πλευράς ταλέντου υπάρχουν, όπως και στόχος να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στη φυσική του θέση και τα γνωστά στάνταρ. Αυτά που τον έχουν συνηθίσει φίλοι και… εχθροί. Θέμα χρόνου είναι, να ξέρετε.

Ότι καλύτερο, λοιπόν, η εικόνα ομάδα και κόσμος να είναι «ένα», όπως φάνηκε κι απόψε στο ΟΑΚΑ. Κι όσο αυτό συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, τόσο πιο ευοίωνο θα είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, «μόνο ενωμένοι γράφουμε ιστορία», που λέει και το σύνθημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x